GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

Vérprofiknak: Nokia N810 - GPS-el, telefon nélkül

16:45 :: rc

A Nokia bejelentette a legújabb kütyüjét: egy internetező tábla PC-t, beépített GPS-el. A jól bevált recepten most sem változtattak: mindenképp hagyj ki valami nagyon fontosat a csomagból, különben ki venné meg a következő generációt három hónap múlva?

Esetünkben ez a "kihagyott nagyon fontos dolog" a GSM, tehát a mobiltelefonálás képessége. Nehéz elhinni, hogy a Nokia ne tudná elérni, hogy ez az izé mobiltelefon is legyen...

Na mindegy, ha nincs GSM, akkor mi van benne? A maradék elég meggyőző: 800x480 pixeles, 10,5 centis képernyő, Wi-fi, bluetooth, 400 MHz-es proci, 10 GB memória, Linux oprendszer, fényképezőgép és a nagy újdonság: a billentyűzet.

Sajnos, mielőtt az ember nagyon elkezdene örülni, pont a billentyűzet lett elég gyatra azok szerint, akik már próbálták. Állítólag sikerült olyan közel rakni a legfelső gombokat a készülék széléhez, hogy csak akkor lehet a QWERTY sort használni, ha teljesen merőlegesen tartod az ujjaidat. Lehet, hogy robotok számára tervezték?

Navigációra a Nokia Wayfinder alkalmazását használhatjuk majd annak minden előnyével és hátrányával. (Bár mivel a Wayfinder lényege a folyamatos (értsd: mobiltelefonos) kapcsolat a központtal, kíváncsi leszek, hogy ez hogy működik GSM modul nélkül...)

Egy dolog mindenesetre bizton elmondható a kütyüről: nagyon jól néz ki! Ha mindezek után úgy érzed, hogy ez az, amire vártál, akkor a vásárlás helyétől függően kb. 80 ezer forintnyi helyi egységet kell a boltban hagynod érte.

4 komment

Címkék: nokia gps wayfinder tablet

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr37200313

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phanatic · http://szilveszterfarkas.com/ 2007.10.19. 00:41:30

a tisztelt közönség meg mikor fogja észrevenni, hogy ez az egész termékvonal (bizony, nem az első ilyen készülék - lásd 770, N800) nem a telefonálásról, hanem az internetezésről szól?

me 2007.10.19. 01:28:32

Nekem pl. ez kifejezetten tetszik, amennyiben bluetoothon keresztül a telefonom gprs-ével tudonk netezni. Így ugyanis én döntöm el, mikor viszek magammel egy kis telefont, és mikor egy féltéglát. csak szánni tudom azokat, akik a kitekergetős, 200eFt-os Qtek9x00-ükkel mennek sörözni... vagy megenni egy hekket a strandon...

rc · www.gpskalauz.blog.hu 2007.10.19. 07:51:46

Van igazság abban amit mondotok, viszont abban a korban, amikor az üzleti felhasználóknak szóló laptopokban is egyre inkább elterjed a beépített GSM, sőt HSDPA (lásd pl. thinkpad vonal), akkor a világ első számú mobilgyártója igazán rakhatna bele ilyen opciót. Szerintem. De még egyszer mondom, a másik oldalban is sok igazság van.

sess 2007.11.06. 00:30:10

A telefon + \"üzleti\" funkciókra ott van a Communicator vonal.
süti beállítások módosítása