GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

iWiW+GPS=?

22:59 :: rc

"A GPS-ek és az online közösségépítő hálózatok a technológiai ipar két leggyorsabban fejlődő ága. Mindezidáig azonban nem állt rendelkezésre megfelelő eszköz, amivel a felhasználók megoszthatták volna helyhez köthető adataikat családtagjaikkal, barátaikkal vagy egyszerűen más hasonló érdeklődésű emberekkel." - mondja Dave Goughnour, a LocationNation nevű cég vezetője.

Felismerésüket tett követte, tegnapelőtt elindították GeoSpatial Media Organizer (GSMO) fantázianevű szolgáltatásukat, ahol az ember ingyér' oszthatja meg adatait utazásairól, túráiról, nyaralásairól vagy más kalandjairól. Az adatokat persze képekkel, szövegekkel, térképekkel, videókkal és más módokon is felturbózhatjuk.

Nekem ugyan még nem teljesen világos, hogy ez a GPS-es iWiW miért több némi Google Maps mashup-nál, de pár hónap alatt meglátjuk, mi lesz belőle. Bár szerintem a GPS-es mobilok elterjedésével a dologban lesz üzlet, és akkor a nagyoknak is (FaceBook, MySpace) eszébe fog jutni ugyanez az ötlet. Onnantól kezdve viszont a LocationNation valószínűleg verve van...

Ha szeretnéd kipróbálni, egy ingyenes regisztráció után hozzáférhetsz az utcaszintű térképhez (powered by Google...) felhasználói csoportokhoz (amiket te magad is létrehozhatsz), meghívhatsz másokat, és rögtön kapsz tőlük 50 MB ingyenes tárhelyet is. Reszkess FaceBook!!!

3 komment

Címkék: iwiw gps közösségépítő site

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr13231610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gravy_t 2007.11.17. 18:25:48

ennek most örülni kéne?

ha kellően szélessávú lesz mindenhol a net, köthetne mindenki egy webkamerát a fejére, és élőben felküldhetné a gpses iwiwre. az lenne ám az igazi...

gravy_t 2007.11.17. 19:19:13

akkor boldogan halok meg ...
süti beállítások módosítása