GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

A Garmin feladta

12:10 :: rc

A Garmin ma hivatalosan visszavonta 3,3 milliárd dolláros ajánlatát a TeleAtlas térképcégre, az amerikaiak így saját térképgyártó nélkül maradnak. A Garmin végül a (nemrég a Nokia által felvásárolt) NavTeq-kel hosszabbította meg a térképek szállítására és innovatív megoldások kifejlesztésére vonatkozó szerződését 2015-ig, plusz 4 év opcióval.

A Garmin annyit elért azért, hogy a rivális TomTom végül az eredeti 2,56 milliárdos összeg helyett 4,22 milliárdot kénytelen fizetni. Más kérdés, hogy a holland cég még ezzel is elégedett lehet, hiszen neki nem kell majd a konkurenciától térképet vásárolnia.




Az amerikai cég lépése nem annyira meglepő annak fényében, hogy
  • eddig is jóval szorosabb kapcsolata volt a NavTeq-kel (amelynek amerikai térképei egyértelműen jobbak a TeleAtlaszénál),
  • a dollár árfolyama folyamatosan romlik az euróhoz képest, tehát az üzlet egyre drágábbá válna számára
  • és az európai Unió is kimutatta már néhányszor a foga fehérjét egy hasonló méretű európai cég amerikai felvásárlása kapcsán - emiatt sem kell izgulniuk
A céghez kapcsolódó hazai vonatkozású hír egyébként, hogy brutálisan olcsóvá tették belépőszintű PNA-jukat. A Nüvi 200 ára Magyarország térképpel együtt 40.000 Ft lett (árösszehasonlítás) - ilyen lépések kellenek, ha fel akarják kötni a gatyájukat, és hosszú távon meg akarnak maradni a GPS piacon.

Szólj hozzá!

Címkék: gps piac felvásárlás garmin tomtom

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr78231952

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása