GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

Érintőképernyők: már nem sokáig csúszkál az ujjad

14:01 :: rc

iPhone-os ismerős mondta: utálja a telefonját. Amikor vezetés közben próbál számokat beütni, csak egy sima felületet érez, ezért hosszas (és veszélyes) odanézés nélkül képtelen új számot hívni. Tudom: irigyled a problémáját...

Pedig már nincs messze a megoldás sem: az Immersion Corporation TouchSense technológiája. A dolog lényege, hogy az érintőképernyő nem csak egy sima felület, hanem érintésre azonnali mechanikus visszajelzést ad. Magyarán vakon kezelheted a kütyüdet, legyen az iPhone vagy akár egy GPS.

Ha szeretnénk megkaparintani egy GPS-t kitapintható gombokkal, már nem kell sokat várnunk - bár egyelőre csak akkor, ha Koreában lakunk... A CTT-Net nevű koreai cég ugyanis tegnap bejelentette, hogy piacra dob két 7" képernyőátmérőjű TouchSense technológiás GPS-t, a CIN-7000-et, és hordozható testvérét, a CSN-7040-et. Egyébként a CTT-Neten kívül már bent van a TouchSense buliban néhány számunkra ismertebb cég is, mint pl. az LG, a Nokia vagy a Samsung.

Szerintem, ha nem lesz drága, gyorsan el fog terjedni a technológia. Legjobb tudomásom szerint Magyarországon nem tilos menet közben GPS-t kezelni - de még ha az is, az emberek 90%-a úgyis csinálja. Ezért sok balesetet kerülhetnénk el, ha nem kellene feltétlenül odanéznünk, amikor beírjuk, hogy irány Karakószörcsög.

Mire ez nálunk valóság lesz, GPS lesz a TouchSense-es iPhone-ban is. És talán már a haverom sem fogja utálni a telefonját...

Szólj hozzá!

Címkék: gps iphone érintőképernyő touchsense

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr12206656

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása