GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

Egy GPS mind felett

07:08 :: rc

Régi vágyam a Dash Express-ről írni. Szerintem a legizgalmasabb megjelenés előtt álló kütyü. Még csak tesztelik, az árát 5-600 dollárra tippelik az okosok - plusz 10-15 dollár havi díjjal. Tekinktve, hogy tegnap írtam az ingyenes GPS-ről, vajon miért vagyok ennyire rákattanva?

Először is ott a személyre szabható felület. Ha új lakást keresel, a netről letöltve és a Dash profilodba mentve rögtön navigálhatóvá válnak az eladó lakások. Vagy mondjuk viszed a családot egy szabadtéri koncertre, de elkezd esni az eső. Semmi gond, a Dash rögtön megmondja, melyik moziba mehettek, első helyre téve azt a filmet, ami a Yahoo! felhasználói közül a legtöbbeknek tetszett. Ugyanez a helyzet az éttermekkel is - a döntés előtt megnézheted a Dash-en, hányan adtak 5 csillagot egy-egy vendéglőnek.

Egy másik jó húzás: a "Send To Car" opció. Elindultál egy meetingre, de rájöttél, hogy nem tudod a címet? Felhívhatod azt, aki tudja, és ő mindenféle hosszadalmas eligazítás helyett az adott iroda címét a webböngészőből vagy email-kliensből egy gombnyomással a Dash-re küldheti.

Egyszóval összehozták a web 2.0-t és a helyfüggő szolgáltatásokat. De mit tud még a kütyü? Itt jön be az összekapcsolt Dash-ek hálózata. Mivel mindegyikben wifi és GSM is van, folyamatosan adják és veszik egymástól a közlekedési információkat. Ezáltal elkerülhető az az állandóan hangoztatott probléma, miszerint a dugókerülő szolgáltatás olyan, mint a pilótajáték: az első húsznak még bejön. A többiek esetében pont az okozza a második dugót, hogy mindenki kikerüli az elsőt...

A Dash segítségével viszont mindegyik útvonalon elérhető aktuális sebességről azonnali információd van, a GPS-ed tehát nem megtippeli, hanem pontosan kiszámolja a különböző időtartamokat, piros lámpákkal és torlódásokkal együtt.


Ha nincs elég aktuális információja más Dash-ektől, akkor azzal számol, hogy mennyi idő alatt szoktad te (vagy mások) a hét azon napján abban az időpontban azt az utat megtenni. És rögtön felajánl három lehetőséget. Mivel pedig folyamatosan értékeli a helyzetet és a lehetőségeket, ha a helyzet kezd rosszabbodni, azonnal újratervez, hogy mindenképpen a leghamarabb célhoz érj.

Persze sajnos a magyarországi elterjedése erősen kétséges. Addig pedig marad az álmodozás, meg az ingyenes GPS.

Szólj hozzá!

Címkék: web 2.0 navigáció helyfüggő szolgáltatások dash express dash

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr30209252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása