GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

Jobban akarsz vezetni? Vegyél vidám GPS-t!

08:35 :: rc

Clifford Nass a Stanford egyetem kommunikáció tanszékének munkatársa, ezen belül az "Emberek és interaktív médiumok közötti kommunikáció" laborvezetője. (Merthogy ott ilyen is van...)

Nass és munkatársai évek óta vizsgálják az emberek és a kütyük viszonyát. Úgy találták, hogy "az agyunk úgy van szerkesztve, hogy ha beszédhangot hallunk, automatikusan úgy reagálunk, mintha egy valódi személy beszélne hozzánk. Személyiséggel és érzelmekkel ruházzuk fel, és válaszolni akarunk neki."

Magyarán: nem vagy hülye, ha beszélsz a GPS-edhez... Persze ennek is vannak fokozatai, ahogy a következő reklámból is kiderül:



Tehát, ha egy kütyü beszél hozzánk, elkezdjük úgy kezelni, mint egy másik emberi lényt. Ezen a vonalon elindulva Nass és csapata érdekes eredményekre jutott. Egyik kísérletük során például két különböző GPS-t adtak két csoportnak. Ezek egyetlen dolgoban különböztek: az egyik vidám hangon adta ki az utasításokat, a másik fakó, monoton módon beszélt.

A lelkes GPS-t használók jobban vezettek, és kevesebb balesetet okoztak, mint a flegma GPS-t követők. Nass állítása szerint a hangutasítások érzelmi manipulálása segít jobbá tenni az emberek vezetési stílusát.

Szóval, ha jobban akarsz vezetni, vegyél vidám GPS-t!

Szólj hozzá!

Címkék: érdekes kutatás gps hang

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr46230076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása