GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

5 tipp, hogy az autós tartó ne landoljon az öledben

15:17 :: rc

A legtöbb GPS tulajdonos ismeri az érzést, amikor a többtízezer forintos kütyü óriási csattanással a pedálok között köt ki. Az ember ilyenkor egyszerre próbál kárfelmérni, asszonytnyugtatni, útiránytkitalálni, illetve reménykedni, hogy nem lesz rövidesen újabb csattanás, immár az egész autó részvételével. Igen... ...már megint elengedett az autós tartó tapadókorongja!

Következzen 5 egyszerű ötlet az ilyen helyzetek elkerülésésre!

(Disclamer: Feltételezve persze, hogy tapadókorongot használsz és nem pl. a műszerfalba van beépítve a GPS-ed. Ez esetben kifejezetten haszontalanok lesznek számodra a lenti tippek...)

 


1. Felrakás előtt tisztítsd meg a tapadókorongot! Egyszer valaki megkérdezte, hogy miért adnak frissítőkendőt egyes GPS-ekhez... Eltartott egy darabig, mire rájöttem, hogy  az autós tartó felhelyezése előtt használatos alkoholos kendőről beszél. Tisztításra az a leghatékonyabb célszerszám.

2 Tisztítsd meg a szélvédőt is! Az alkoholos kendőnek még valószínű marad annyi ereje (bár baromi gyorsan szárad), hogy a szélvédőt is áttöröld vele, mielőtt rácuppantod a tartót. Ha nincs alkoholos kendő, jó lesz a DNS minta is (magyarán köpj oda egy hegyeset)

3. Segít, ha nedves a tapadókorong, amikor felteszed. Ha gyors voltál, akkor még nem párolgott el az alkohol. Ha lassú voltál, marad az újabb DNS minta...

4. Először csak magát a tartót rakd fel! Bár kényelmesebb egy mozdulattal felhelyezni a tartóban csücsülő PNA/PDA-t is, hosszú távon jobban jársz, ha először külön a tartót rögzíted a szélvédőre.

5. ERŐSEN szorítsd rá a tapadókorongot! Különösen fontos ez pl. a TomTom tartók esetében, amik két szinten bírnak megtapadni. Ha kicsit udvariasan nyomod rá, akkor gyakran leesik. Ha viszont erősen odaszorítod, meglepő, hogy milyen jól bírja. Ennél is jobb megoldás, amikor egy kis karral, kiszívhatod a levegőt a korong alól. De ott is rengeteget segít, ha az egyik kezeddel erősen rászorítod a tartót, amíg a másikkal áthajtod a kart.

Tudom, hogy egyszerűek ezek a tippek. Annál meglepőbb, milyen sokan nem tartják be őket. A fenti trükkökkel elértem, hogy az elmúlt két év során egyszer sem landolt az ölemben a PDA! Igaz, idén a 40 fokok idején egyszer bicskával kellett lefaragnom az odakozmált tapadókorongot a szélvédőről... De ez már egy másik történet.

1 komment

Címkék: tipp pda gps ötlet pna autós tartó

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr11216514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

taxi and maxi 2008.07.06. 16:52:44

segitséget kéerk!
PNA készülék használata.
cim beirása nekem nem ok-és
taki

süti beállítások módosítása