GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

GPS flottakövetés Greenpeace módra

13:56 :: rc


 
Ami mozog, abba érdemes GPS-t tenni. A bálna mozog. Tehát: rakjunk bele GPS-t!

Szerintem kábé így gondolkodhattak a Greenpeace aktivistái, amikor kitalálták, hogy milyen jó lenne a bálnák vonulását is GPS-el követni. (Hol vannak már azok az idők, amikor a madarak lábára gyűrűt rakva próbálták lekövetni őket! Különben is, hogy nézne ki egy bálna gyűrűvel a dereka körül...)

Szóval, a 21. században már egy ideje GPS-el követik a bálnákat. Ami újdonság: pár napja már te is élőben követheted őket, ha kíváncsi vagy rájuk! Ide kattintva megnézheted, merre járnak éppen. Pontosabban nem teljesen éppen:

Mivel a Greenpeace aktivistái sem teljesen hülyék, rögtön rájöttek, hogy a drága pénzen összehozott GPS-es real-time bálnakövető rendszerük első számú felhasználója nem lenne más, mint maga a japán bálnavadász flotta. Köszönik szépen a segítséget, nekik több ötletük is akad, hogy mit kezdjenek egy ilyen infoval... Így hát kis késéssel jönnek a koordináták. Viszont bármikor nézegethetjük, hogy hol járnak kedvenc púposbálnáink. Hajrá!

Szólj hozzá!

Címkék: gps greenpeace flottakövetés

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr86200124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása