GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

Kötelező GPS-es mobil az egyetemen

22:37 :: rc

A laptopokat a kilencvenes években kezdték kötelezővé tenni tanulóik számára az amerikai egyetemek. Mára a diákélet természetes részévé váltak - lassan Magyarországon is. (Ha pl. az ember bemegy az ELTE lágymányosi épületébe, több embert lát laptoppal, mint anélkül.)

Az idei tanévben (az USA-ban elsőként) a Montclair State University még valamit kötelezővé tett a diákok számára: a GPS-es "iskolai mobilt". Külön pikantériája a dolognak, hogy a telefont egy adott szolgáltatótól kellett megvenni, az évi 420 dolláros tételt beépítették a tandíjba. Ennyi pénzért a tanulók havi 50(!) perc csúcsidős beszélgetést kapnak, bár ezen kívül korlátlan SMS forgalmat, illetve az egyetem területén korlátlan adatforgalmat is.

A new jersey-i intézmény vezetősége szerint azonban az iskolai mobil kötelezővé tételének fő célja a bármikor aktiválható GPS-es riasztás volt. "A diákok ezentúl azonnal jelezhetik helyzetüket az egyetem rendőrségének, ha nem érzik magukat biztonságban." (Vagy esetleg szivatni akarják a rendőröket?) "Ez annyit tesz, hogy a hallgatókra folyamatosan vigyázhatunk, miközben egyik helyről eljutnak egy másikra" - mondja a Montclair Police Department vezetője.

Persze a szülők nem repesnek a boldogságtól, hiszen a legtöbb diáknak már van saját telefonja, akár GPS-el is. Mindeközben az egyetem megpróbálja a mindennapi diákéletben nemcsak kötelezővé, hanem nélkülözhetetlenné is tenni a kütyüt - ahogyan tették azt annak idején a laptopokkal is. Persze akkoriban nem kellett az egyetem által megadott cég megadott laptopját használni...

Már csak két kérdés maradt bennem: az egyik, hogy a többi egyetem követi-e vajon a Montclair példáját. A másik, hogy hány diák fogja a GPS-es telefont "véletlenül" a szobájában felejteni...

9 komment · 1 trackback

Címkék: gps egyetem mobiltelefon pánikgomb

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr34246056

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Blogocska 2009.01.18. 11:28:34

GPS mobiltelefonnalMivel már korábbról volt egy GPS trackkerem, ami képes Bluetooth-on is kommunikálni (előrelátóság, mert akkor mikor vettem, ezt a funkciója nem is kellett), és múlt héten vetten egy új telefont, amiben szintén van Bluetooth, így kézenf.…

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kobaljov 2007.11.29. 08:35:13

"(Ha pl. az ember bemegy az ELTE lágymányosi épületébe, több embert lát laptoppal, mint anélkül.)"

Mivel a TTK de főleg az IK ott székel, a többi telephelyen, más intézményekben azért nem ilyen a helyzet.

holex · http://fred-basset.blogspot.com 2007.11.29. 08:40:06

persze, méghogy megvédeni akaják őket... haha. mindjárt elhiszem.

jobban hihető lenne, ha inkább azt akarnák megtudni, hogy merrefelé járnak a drága hallgatóik: amikor nem az előadáson vannak bent, vajon akkor éppen melyik kocsmában lófrálnak...?

ez hihetőbb lenne... és nyilván ez is cél a GPS-es mobillal, ami "véletlenül" mondjuk 15 percenként automatikusan elküldi a koordinátáit egy adott központi szerver felé, ahol szépen nyilvántartják a hallhgatók összes mozgását...

Könyvtár-ruhatár szak 2007.11.29. 08:47:27

Bölcsésznek minek laptop? A papír is kár belé.

diak 2007.11.29. 08:56:37

Engem, meg 3 tanárom akart feljelenteni, mert nem lehet laptoppal jegyzetelni csak kézzel. Ez a magyar felsőoktatás. Nem írok iskolát, még mindig én vagyok az egyetlen aki nem tollal ír.

buzadara 2007.11.29. 09:33:45

Gyerekek!
Egyetlen GPS sem tud kordinátát frissíteni zsebben/zárt helyen.
Gondolkozzatok már!

Golem 2007.11.29. 09:46:13

Kezdik hozzászoktatni (paráztatni) szerencsétlen hülyéket a totális kontrolhoz. Az unokáknak meg fel sem fog tűnni már, hogy kötelező lesz születéskor leadni az ujjlenyomatot és a dns mintát. Ahogy a bőr alá ültetett jeladó sem. Szép új világ. Ha személyi-biztonsági okokból akartak volna jeladót adni nekik megtehették volna használhatóbb formában is. Teljesen életszerű ugye, hogy ha rádugrik a bokorból 3 terrorista (mer' azok olyanok ám), akkor van időd egy mobillal tetvészkedni.

◄ViZion 2007.11.29. 10:38:47

Az ien riasztásokra eddíg is volt rádiós panic button...
Ez inkább néz ki kis plusz bevételnek, mint valós intézkedésnek...

dex.ion 2007.11.29. 10:41:48

"buzadara 2007.11.29. 09:33:45"


remélem ez vicc vót...
süti beállítások módosítása