GPS kalauz

Navigációról kezdőknek és vérprofiknak. Hogy el ne tévedj a navigáció útvesztőjében!

Kedvenc blogunk

Egy kis lazításnak ajánljuk:

Lényeg a lényeg blog

Árukeresés

How much is my blog worth?



My blog is worth $5,080.86.
How much is your blog worth?

Ötletek karácsonyi GPS vásárlásra: Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 - inkább ne?

20:58 :: rc

Karácsonyi vásárlás-segítő sorozatom új részében ismét feltúrtam a net bugyrait, hogy összegyűjtsem nektek a lényeget. A célszemély ezúttal a Blaupunkt TravelPilot Lucca 3.3 volt.

Mivel a Blaupunkt sokkal ismertebb név a GPS-en kívüli világban pl. a Garminnál, jó eséllyel sokan elgondolkodnak, amikor karácsony előtt megpillantják a Media Markt polcán. A TravelPilot Lucca ráadásul nagyot lépett előre, amióta nemrég rákerült a magyar fejlesztésű iGo térképszoftver is. (Így végre Pornóapátiban is utcaszinten navigálhat vele az ember, míg eddig Szegeden se nagyon tudott...)

Sokan várták hát nagy érdeklődéssel. Mégis úgy tűnik, hogy egyelőre nem forrta ki magát igazán a kütyü. Van, aki bekapcsolni sem tudta, másnál pedig szoftverhibák után az még az érintőképernyő is felmondta a szolgálatot. A bekapcsolás nehézségeiről még egy gondolat: USB-ről nem, csak a saját csatlakozóján keresztül tölthető a cucc - 2007-ben már ezzel sem szerez magának túl sok barátot.

Pedig első ránézésre tetszetős a külcsín is, belbecs is. Többeknek (nekem is) tetszett a kékes árnyalatú iGo skin, és az alapból a képernyőn vezetés közben megjelenő információk is átgondoltságot sugallnak. A 300 MHz-es Atlas II Dual Core proci is erősnek hangzik, ugyanígy az 512 MB flash memória. Mi hát a gond?

Például az, hogy hiába az erős processzor, mégsem bírja a strapát, még a szokásosnál is jobban rángat a kép. Ráadásul olyan, mint az egyszeri szőke: sokszor az már végképp nem megy neki, hogy egyszerre rajzoljon és beszéljen is. Volt, akinek nem tetszett az autós tartó sem, mondván, túl rövid a karja. Mármint a tartónak.

Ha viszont a Lucca kinövi a gyerekbetegségeket, és kiforrja magát, kellemes színfoltja lehet a magyar PNA piacnak - a Blaupunkt név úgysem hangzik rosszul.



Ajánlanám? Talán igen, ha vásárlás előtt ki lehet próbálni.

Kinek? Akinek fontos, hogy egy nagyobb nevű cég elég jó árfekvésű GPS-e legyen az autójában, és ezért hajlandó egy kis kockázatot is vállalni, ha esetleg mellényúl a döntésével.

Mennyibe kerül? Árak összehasonlítása

Közvetlen konkurensei?
Mio C250, Garmin Nüvi 300, Duino DS-900

1 komment

Címkék: teszt vásárlás gps ötlet blaupunkt lucca travelpilot

A bejegyzés trackback címe:

https://gpskalauz.blog.hu/api/trackback/id/tr12205298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csipijesszes 2008.07.21. 16:07:56

Tökéletesen érthető menürendszer, könnyű, gyors kezelhetőség, precíz, maximálisan megbízható utitárs. Csak ajánlani tudom!
süti beállítások módosítása